Премиерът на България Сергей Станишев пък посети болницата в Кюстендил точно по време на тържествата за празника на града.

С официална церемония на площад „Велбъжд” бяха връчени символите на „Мис Кюстендилска пролет 2009” Василена Николова.

Миналогодишната победителка в конкурса за най-красива кюстендилка Радица Здравкова предаде абсолютно новите символи на „Мис Кюстендилска пролет 2009” Василена Николова. Както „Мис пролет 2008” Радица, така и новоизбраната красавица Василена заедно с подгласничките си - Виктория Станкова и Людмила Георгиева танцуваха на сцената на площад „Велбъжд”, където след по-малко от 2 часа своя концерт ще започне групата от бивша Югославия „Сребарни Криле”, която не е свирила на живо от цели 20 години.

Радица Здравкова предаде на наследничката си Василена Николова пита хляб, античен съд за вода и поднос с плодове. След това „Мис пролет 2009” и подгласничките й раздадоха от хляба и плодовете на кюстендилци, а с водата поръсиха площада за здраве. Василена Николова пожела на всички кюстендилци „да бъдат живи, здрави и много щастливи” по случай празника на града „Кюстендилска пролет”.

Гости на празника са посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кауко Ямсен и игуменът на Рилския манастир Евлогий. В Кюстендил са и премиерът Сергей Станишев, както и министърът на здравеопазването Евгени Желев. Те двамата посетиха кюстендилската болница, след което министър Желев обеща за здравното заведение да бъдат отпуснати с 500 000 лева повече от предварително предвидените за ремонтни дейности. Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ