Тримата министри – на регионалното развитие и благоустойството Петя Аврамова, на земеделието Десислава Танева и на финансите Кирил Ананиев съобщиха, че ще се самоизолират след контакта си със зам.-министър Николай Нанков.


Сред самоизолираните е и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ, съобщиха от Столичното РЗИ.

По-рано Нанков съобщи, че пробата му за коронавирус е дала положителен резултат.

Малко след това и премиерът Борисов съобщи, че се е самоизолирал заради контакта си с Нанков преди 5 дни по време на посещение в Пловдивско и после на инспекцията на новия граничен пункт с Гърция. Тогава с тях беше и министърът на финансите Кирил Ананиев, както и на земеделието Десислава Танева.

Министър Аврамова написа във Фейсбук, че се чувства добре и няма симптоми.

Скъпи приятели, тъй като съм била контактна със зам.-министър Нанков, ще се самоизолирам и ще се тествам според инструкциите на здравните власти.

Чувствам се добре, нямам симптоми. Благодаря на всички, които ми се обадиха.

Пазете се и спазвайте противоепидемичните мерки! Важно е!

Земеделският министър Десислава Танева също увери, че спазва предписанията на здравните власти. Тя уточни, че тестът й е бил отрицател преди да замине на съвета на министрите в Люксембург.

Днес следобяд получих информация, че колегата Николай Нанков е с положителен тест за Ковид. В неделя бях в контакт с него. Поради тази причина се самоизолирах и очаквам разпорежданията на здравните власти.

Уточнявам, че преди да замина на съвет на министрите в Люксембург се тествах, като тестът ми беше отрицателен.  

 


Както БЛИЦ съобщи, в петък следобед зам. регионалният министър съобщи, че тестът му за COVID-19 е положителен и се е изолирал в дома си. Малко по-късно и премиерът Борисов съобщи, че се е самоизолирал, въпреки че тестът му от тази сутрин е отрицателен

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ