Вкочаненото тяло на 43-годишния Владимир С. от шуменското село Становец днес заранта е било намерено на пътя от местни хора. Тялото лежало на около 50-тина метра от дома, в който самотникът от 10-12 години живеел в къщата на местен стопанин от село Тодор Икономово. Помагал му в домакинството и пазел имота му, когато собственикът отсъства, но обичал да си пийва, пише 24 часа. 
По официални данни в село Становец, което е в община Хитрино и е на около 30 км от Шумен, живеят 22 души. Повечето къщи са празни, но според съседи трагедията е станала миналата нощ, на 1-ви срещу 2 януари. 

Последно Владимир бил видян на 1 януари да рине сняг със стопанина на къщата, за да изкара той колата си. В селото няма кръчма, хората си пият по къщите. Според местни същата вечер имало домашен запой в другия край на селото, Владимир бил там. 

Бил дебело облечен. Предполага се, че късно вечерта от там си е тръгнал и малко преди да се прибере е паднал и заспал и повече не се е събудил. 

Около 9 часа днес го намерили няколко мъже, които отивали на работа. Не бил затрупан със сняг, защото вече не духал вятър, времето били тихо, но много студено. 

Аутопсията ще покаже точната причина за смъртта на самотника.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!