19-годишната Донка Тодорова от с. Хаджидимитрово, Ямболско, е била отвлечена от леглото си в 5 ч сутринта в неделя. Бившият й приятел Стоян от Стара Загора и десетима негови приятели пристигнали с две коли. Разбили портата на къщата в кв. Дебър в Първомай, изкъртили с ритници входната врата и грабнали момичето. То спяло до годеника си Васко, пише в. "24 часа".
"Взеха я гола, както си беше легнала - по гащи и сутиен", разказа майката Руска.
Руска пристанала на Васко само преди 5 дни. Двамата се запознали преди 1 г. на пазара за булки в с. Могила, Старозагорско. Между двамата млади пламнала искра. "От една година се любят, знаете какво е любов - тя прави всичко", каза майката на момичето. Преди две години Донка имала взимане-даване със Стоян, но той бил побойник. Като видяла Васко вече искала само него.

Отхвърленият заралия се амбицирал и решил да си върне девойката. Извикал свои авери и атакували къщата на Васко в Дебър. Него го понабили, а Донка вкарали в колата с блъскане. "Запушиха й устата, тя ревеше, крещеше", разказа Руска. "Блъскаха ме, удряха ме, сега съм добре", промълви открадната булка и отказа повече коментар. Родата на Васко се обадила по телефона на влиятелни роми в Стара Загора и заплашила с кървава вендета. Полицията също се намесила и в понеделник Донка била оставена в къщата на калайджии от чирпанско село. "Те са наши роднини, прибрахме си я оттам", каза майка й.

Донка се върнала цялата в херпеси от преживения стрес. "Били са я и са я измъчвали. Водя я сутрин и вечер да й баят", обясни Руска. "Според нашите традиции често се отвличат момичета за булки. Ама се оправяме някак", заключи вуйчото на момичето - Стоянчо. /БЛИЦ