Задържан за 24 часа по закона за МВР за кражба на стойност 60 000 лв жител на Сливен е освободен поради невъзможност да бъдат проведени допълнителни следствени действия, пише new.sliven.net.

Белезниците щракнали около китките на криминално проявения 32-годишен Красимир Юлиянов на 14 юни, след като два дни по-рано в РУ „Полиция“ е постъпил сигнал за дръзка кражба от апартамент в жк „Даме Груев".

Според заявителката от жилището й липсвали златни бижута, монети, 4 000 евро и лаптоп, проникването е станало във времето от 23 май до към 12 юни.

В хода на досъдебното производство е установено, че извършителят е проникнал в апартамента докато собственичката била в чужбина. Металната входна врата е била отворена със специално изработен шперц, крадецът отнесъл със себе си 4 000 евро, златни монети и бижута, а на излизане „забърсал“ от антрето лаптоп в оригинална опаковка. Крадецът се е измъкнал необезпокояван от многоетажния блок.

Няма доказателства за стойността на откраднатите предмети освен твърденията на собственичката. Тя е поставена под 14 – дневна карантина заради COVID-19 след завръщането й от Англия и това възпрепятства извършването на допълнителни следствени действия, коментираха от районната прокуратура.

Според досието на Юлиянов той е имал едно осъждане в миналото, но е реабилитиран по давност и поради тази причина нямало как да се удължи престоя му зад решетките.