Високопоставени сановници от Кралство Нидерландия инспектираха хода на проекта "Достъп на малцинствата до качествени медицински и социални услуги" в Ловеч.
Сред тях бяха Лиди Навис-Феепстра, отговаряща за програмите и проектите между Нидерландия и България, и Мартайн Елхерема, съветник и зам.-посланик на северното кралство у нас. Водещи в проекта по програма МАТРА са фондациите "КЕАР-България" и "Отворено общество", а в Ловеч вече две години по него работят в съдружие местната Община и фондация "Бахтало дром - Щастлив път" с председател Борис Томов.

Проектът се осъществява и в ред други общини от двете страни на Балкана като Пловдив, Видим, Лом, Ямбол и др. Към момента в начинанието обаче само ловешките му деятели се справят за "отличен", признаха на изпроводяк холандците, които преди това имаха среща със зам.-кмета на Ловеч Пламен Петков и се отбиха в Дневния център за деца и възрастни с увреждания в Ловеч, чийто директор Мария Недялкова бе отличена с приза "Достойните българи". Гергана Димитрова/БЛИЦ