До сутринта в низините и котловините ще има мъгла, максималните температури ще са между 3° и 8°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), цитиран от Фокус.

През нощта и до сутринта ще е почти тихо и на много места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, малко по-ниски на места по поречието на Дунав.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Почти тихо време. Максималните температури ще са 5° - 7°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Температурата на морската вода е 7° - 8°. В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от западсеверозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 0°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. В неделя ще се появи умерен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, но само на изолирани места в Северна България ще превали слаб дъжд.

Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 8° и 13°, а минималните – между 0° и 5°. В понеделник вятърът още малко ще се усили. Облачността ще е значителна и на места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. През нощта срещу Коледа в страната ще нахлуе студен въздух.

Дъждът ще премине в сняг, но от север бързо ще спира. На Коледа ще е ветровито, ще продължи да застудява. Все още ще превалява, на повече места в Южна България, предимно сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, максималните - между 1° и 6°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.