Домът на певицата Мария Нейкова, която изпълни култовата песен "Двама" ("Вървят ли двама") към филма "Козият рог", е обявен за продажба. Настоящият й собственик иска за нея 17 900 евро. Къщата носи името на емблематичната лента и се намира в родопското село Левочево, съобщава Plovdiv24.bg.Къща "Козият рог" е с разгъната застроена площ 236 кв.м и прилежащ двор 200 кв.м. Разположена е във високата част на селото и от нея се разкрива уникална гледка към планината, църквата и селото. В границите на имота има изградена каменна чешма, а до него има площад с достатъчно място за паркиране на много коли. Имотът е в сърцето на Родопите, село Левочево, намиращо се на 5 километра от новопостроен панорамен асфалтов път от Пампорово и на 5 километра от Смолян по основен път. В селото е изградена нова ВиК мрежа, има монтирани дори пожарни кранове. 

Продавачът твърди, че това е един от най-перспективните и красиви райони в Родопите. Купил къща "Козият рог" преди време с идеята да реализира хотел с ресторант и голяма къща за гости с европейско финансиране. В момента работел по подобен проект в друго родопско село и му трябвали средства, затова се налагало да обяви за продажба този имот. Мария Нейкова и съпругът й обичали родопската си къща. Певицата е родена на 21 декември 1945 г. в Пловдив. На рождения си ден през 1971 г. оцелява по чудо с тежки наранявания при самолетната катастрофа, в която загива Паша Христова.

Година по-късно композира музиката към филма "Козият рог", а по-късно по текст на Богомил Гудев е създадена популярната песен "Двама" и самата тя я изпълнява. Умира на 1 август 2002 г. - година след смъртта на съпруга си Недялко Нейков. Сегашният собственик на къща "Козият рог" я е купил преди година и половина за 6900 евро, а сега я продава за 17 900 евро, показва справка в сайтовете за имоти.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук