Попълнете търсена ключова дума или фраза

Актриси молят Цацаров: Г-н прокурор, защитете ни!

https://blitz.bg/kultura/aktrisi-molyat-tsatsarov-g-n-prokuror-zashchitete-ni_news520003.html Blitz.bg
Старото кино "Левски" е напът да затвори врати. От две години там се помещава "Сити Марк Арт Център" - пространство за театър, кино и концерти. Мястото работи без държавна издръжка, но дава сцена на златните имена на българския театър и млади актьори. Центърът е собственост на сдружение, което се финансира от друга своя собственост на ул. "Съборна" 7 в столицата, съобщава БНТ.

Сградата на "Съборна" 7 се намира на 50 метра от президентството. Партерът е собственост на Центъра, а другите шест етажа, от 2005-а година притежава бизнесмена Янко Иванов. Той има намерение да построи 16-етажен небостъргач на мястото на сегашната сграда.

След като не получава съгласието на другия собственик за строежа, е заведен иск, който я оспорва в съда на град Никопол. Магистрати гледат делото в столицата, въпреки установена фалшификация, според която то е стартирало със задна дата. Културни дейци излязоха с отворено писмо до главния прокурор с молба да разреши казуса. От прокуратурата днес се въздържаха от коментар по темата.

Жоржета Чакърова: Г-н Цацаров, обръщам се лично към Вас, с молба, аз съм артистката от Народния театър Жоржета Чакърова. Защитете ни, моля Ви! В името на всички, които се изявяват на тази сцена. Защитете не само нас, защитете истината.

Гинка Станчева: Най-после трябва да се сложи край на тази несправедливост, на това мошеничество, на тая огромна корупция в България.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам