Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ е културното събитие, което се провежда за трета поредна година между 20 и 30 юли 2018 г. и ще събере изявите на редица популярни български личности. Съорганизатори са Община Царево и плажния клуб „Хасиенда“. Програмата е повече от разнообразна: включва театрални постановки, художествени изложби, литературни четения, тематични партита и др. Местните жители и гостите на Царево по време на събитията от фестивала „Арт поток“ могат да се срещнат с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илиев, Тончо Токмакчиев, Тихомир Благоев, Албена Колева и много други, разказва главният организатор Димитър Тодоранов. От страна на издателство Книгомания ще се включат актьорите Стефан Данаилов и Георги Мамалев да представят автобиографичните си книги, Мария Лалева – с новите издания на стихосбирките си „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, както и журналистът Георги Тошев с документалния си филм за АББА и най-новата си книга за популярната шведска група.
 
26.07. (четвъртък) 2018 г. – 21,00 ч. – Георги Мамалев представя автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!“ с импровизирано “One Man Show” – гр. Царево, Народно читалище „Георги Кондолов“
 
28.07. (събота) 2018 г. – 16,30 ч. – Мария Лалева представя новите издания на стихосбирките си „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“ – литературно четене на плаж „Хасиенда“
 
28.07. (събота) 2018 г. – 19,30 ч.Георги Тошев представя книгата „Романът на моя живот“ – със специалното участие на Стефан Данаилов
 
28.07. (събота) 2018 г. – 23,30 ч. – Mamma Mia парти с вечните хитове на АББА – Георги Тошев представя документалния филм „АББА. Тяхната история“ и книгата „Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението“ – клуб „Хасиенда“


УСМИХНИ СЕ, ЧОВЕЧЕ!
Забавни случки от моя живот
 
Георги Мамалев и Весел Цанкове
 
Формат: 60/90/16
Обем: 292 с., цветна
ISBN: 9786191951789
Цена: 16 лв.
Линк към книгата:https://goo.gl/sYfr45
 
 
След десет години на екран с „Клуб НЛО“ и десетки роли във филми и спектакли Георги Мамалев  има какво да разкаже. Дори най-големите му фенове не са чували забавните истории зад кадър, в които участват ГеоргиКалоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов, Стефан Данаилов, Антон Радичев и много други обичани артисти.
В „Усмихни се, човече!“ Мамалев споделя и весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня. Читателите ще научат как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар. А също кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.
Усмивка – това е думата, която свързваме най-често с Жоро Мамалев. Зърнем ли го, тя неизбежно се появява на лицата ни. Откакто петгодишен играе в спектакъл под режисурата на дядо си Георги, той не спира да радва публиката. Познаваме го като Гошо от „Оркестър без име“, капитан Мортимър от „Последни желания“, принц Алфонсо от „Тринайсетата годеница на принца“, Керкелезов от „Господин за един ден“, злия маг от „Патилата на Спас и Нели“ и още, и още... Независимо дали разиграва скеч в селско читалище, дали прави телевизионно шоу или участва в Шекспирова пиеса, той винаги приковава вниманието. А популярността му потвърждава още веднъж, че смехът наистина е сериозно занимание.
Георги Мамалев е роден в село Мамарчево. Родителите му го изпращат да учи в Механотехникума в Ямбол, но възможността България да се сдобие с най-смешния техник в света е пропиляна – организмът му категорично отхвърля задачите за басейни и тайните на механиката. За киното го откриват режисьорите Христо Писков и Ирина Акташева – още докато кандидатства в Театралната академия. Мамалев е приет в класа на Апостол Карамитев, но съдбата определя за негов учител Енчо Халачев. След дипломирането младият актьор е изпратен в Народния театър, после идват щастливите срещи с Тодор Колев, формация „Иръпшъните“, култовия „Оркестър без име“, още филми и пиеси, „Клуб НЛО“ и… първата книга. 
 
 
                                                    ЛИЧЕН АРХИВ и НЕ СЪМ ВИ БЛИЖНА
 
                                                                              Мария Лалева
                                  
                                                                 
 


           
Формат: 60/90/16
Обем: 60 с., черно-бели
ISBN: 9786191951918 (Личен архив) ISBN: 9786191951901 (Не съм ви ближна)
Цена: 9,90 лв.
Линк към книгите: https://goo.gl/WRGSX5

Стихосбирката „Личен архив“ е първата стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редакторът Маргарита Петкова подбира творби от над двеста стихотворения, писани повече от десет години. Включените стихове представят Лалева най-ярко от гледна точка на емоционалност и честен маниер на писане на поезия. Характерните за нея къси стихове със запомнящ се финал се налагат като запазена марка още с първата й книга. Лириката й засяга темите за любовта, прошката и самотата. За ценителите на римуваните словесни форми стиховете в „Личен архив“ са едно чудесно предизвикателство и допир с един експресивен темперамент и ум.
 
„Не съм ви ближна“ е втората стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редактор е отново Маргарита Петкова. За разлика от първата „Личен архив“, в която са подбрани творби от различни периоди, в „Не съм ви ближна“ са включени само най-новите й стихове. Емоционално и философски тези творби са по-наситени, темите обхващат дълбочината на реакцията на автора спрямо света, болката, предателството. Запазва се характерният й стил на кратък изказ със задължителния мощен финал. Без излишна словесна орнаментика и със стремеж към изчистени описания на състояния, с втората си стихосбирка Мария Лалева се утвърждава като честен и завладяващ автор на поезия.
 
 
    02.08. (четвъртък) 2018 г. – 17,00 ч. – Бургас, книжарница „Хеликон“ – среща за автографи с Мария Лалева 
 
 
РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ
(автобиография)


Стефан Данаилов, Георги Тошев
 
 
 
 
 

Формат: 70/100/16
Подвързия: твърда, с обложка
ISBN: 978-619-195-166-6
Цена: 24 лв.
 
Много от историите, разказани за мен, са по-различни от истината зад тях.“
– Стефан Данаилов
 
„Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето. Тази книга е обяснение в любов към публиката.“
  • Георги Тошев
 

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният артист в България – с над 150 роли в киното, театъра и телевизията. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на книжния пазар, която да разкаже за творческия му гений. Луксозното цветно издание се състои от 240 страници, с твърда подвързия и обложка, и с богат снимков материал – включва над 160 снимки от частни архиви, както и такива на НТ „Иван Вазов“, театър „Българска армия“ и Български национална филмотека.
 
„Романът на моя живот“ е написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев. Изданието разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Заради най-верните почитатели на уникалния му талант Книгомания включи в края на книгата пълна филмография и списък на по-важните му театрални роли и награди.
 
Стефан Данаилов споделя, че актьорската професия е по-важна за него от политическата му кариера. А също и че съпругата му Мария винаги е била на първо място в неговото сърце – без да отрича, че е имало и други жени в живота му. Макар да е дискретен в подробностите, „Романът на моя живот“ хвърля светлина върху отношенията му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.
 
 
„Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил.
Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел.
Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума.
Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените.
Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор.
Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой.“
Стефан Данаилов


„На 27 години той става най-популярният човек в България.
И на 75 – продължава да е!
„Какво се е случило през годините с този обичан артист, харесван мъж, последователен политик и щедър преподавател?
Да застанеш лице в лице със спомените си е привилегия на
смелите.
Да подредиш пъзела от срещи, чувства, тревоги, успехи, разочарование... и самота, е усилие.
Усилие на сърцето и паметта.
Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето.
Тази книга е обяснение в любов към публиката.“
Георги Тошев
 
 
 
 
 
 


 
Книга за филма MAMMA MIA! подгрява новата АББА мания у нас
 
 
Събития:
 
  • 28.07. (събота) 2018 г. – 23,30 ч. – Лозенец, клуб „Хасиенда“ – фестивал „Арт поток“ – Mamma Mia!Парти с вечните хитове на АББА. С участието на Георги Тошев. Входът е свободен.
  • 02.08. (четвъртък) 2018 г. – 18,30 ч. – Бургас, книжарница „Хеликон“ – среща за автографи с Георги Тошев.
  • 02.08. (четвъртък) 2018 г. – 20,00 ч. – Бургас, Морска градина – лятна сцена Охлюва (пред Морско казино) – като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, посветена на Скандинавието, Георги Тошев ще представи книгата „MammaMia! Филмът. Продължението“ и документалния филм „АББА. Тяхната история“. Входът е свободен.
 
 
 
MAMMA MIA! ФИЛМЪТ
АББА. Продължението


Георги Тошев
 
Формат: 60/90/16
Обем: 184 с. (цветна, с мека корица)
ISBN: 978-619-195-189-5 – цена: 13,90 лв.
ISBN – книга с диск: 978-619-195-188-8 – цена: 18,90 лв.

Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг самос една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея?
 
Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.
 
 „Приятна е липсата на помпозност у двамата шведи Бени и Бьорн; те приемат славата си леко и имат способността да се смеят не само на себе си, но и на периода АББА. Но могат също така да бъдат и ревностни защитници на всичко онова, което са постигнали като създатели на хитове, продуценти, изпълнители и музиканти – ето защо да ги чуеш да говорят за тяхната музика, е нещо много специално.“ – Филип Дод, музикален журналист
 
През 1999 г.АББАотказва 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн,Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 година. Последното им съвместно официално появяване като група е на11 декември същата година в „Късното шоу“ на Би Би Си. Даваткратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край.Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла. Няколко години АББА подхранва любопитствотона феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио занов албум. Това не се случва до 2018-а, когато решават да запишат само две песни.
 
Трейлърите на новия MammaMia! HereWe Go Againпокачиха градусите на любопитството. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на поредната вълнуваща история на Universal. В САЩ премиерата ще се случи на 20 юли, а на Острова – на 27 юли.Новата продукция е комбинация от предисторията на героите от MammaMia! и ново своеобразно разширение на сюжета на филма, създаден през 2008 година като успешна екранизацияна едноименния мюзикъл с хитове на AББA. Преди 10 години в първата MammaMia! бяха инвестирани 52 млн. долара, филмът донесе повече от 600 млн. долара приход и бе гледан от над30 млн. зрители по света. Стискаме палци новата филмова версия да бъде по-златна от предходната.
 
Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм „АББА. Тяхната история“.

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов разказва невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде сред най-слушаната в цял свят.Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха заедно през 2018-а, за да запишат две нови песни. Светът очаква тяхнотоABBAtars шоу през 2019 г.Този филм ни среща с феномена АББА.