Бъдете позитивни и стойте далеч от алкохола и наркотиците. Такъв апел отправи към родните тийнейджъри лидерката на легендарната група Бони М Мейзи Уилямс. Уилямс добави още, че младежите трябва да обърнат най-много внимание на образованието си. Бони М са отново у нас и ще изнесат концерт на 1 декември в зала 1 на НДК. Тогава ще чуем всички познати песни. Този път обаче на живо ще видим една от основателките на легендарната банда, участвала в първия състав на диско легендите - Мейзи Уилямс.

Групата води със себе си 9 членен бенд, който ще изпълнява музиката на живо. “Това не ни е първото посещение във вашата страна. Идвали сме тук и през 80-те години. Забелязваме обаче много промени и обезателно ще се върнем пак”, каза Уилямс. Най-хубавото у вас са хората, защото те са тези, които правят държавата, каза още тя.

“Толкова се радвам, че съм в България, невероятно е хората у вас имат страхотно чувство за хумор”, каза за Агенция БЛИЦ тур мениджърът на Бони М Карл Давониш.

Мейзи обеща, че Бони М ще се раздадат изцяло пред българската си публика, ще изнесат едно страхотно шоу и ще изпълнят всичките си големи хитове. “Заредили сме се със страхотни костюми и страшно много енергия. Шоуто ще бъде впечатляващо.”, добави тя. "Тъй като Мейзи Уилямс се занимава с много благотворителни каузи, решихме да направим концерта на 1 декември", каза Петър Харалампиев от Art BG. "1 декември е обявен за международен ден за борба против СПИН-а и решихме с концерта да дадем скромния си принос в борбата срещу болестта", допълни Харалампиев.

На въпрос, дали има нещо, за което да съжалява, Мейзи каза, че не и е останало време да създаде семейство и деца и това е нещото, за което съжалява. На въпрос, какво и е мнението за други групи, представящи се за Бони М, тя заяви: “Аз съм Бони М. Ние сме оригиналите и седим точно пред вас. Освен това членовете на нито една група не остават заедно завинаги. Бони М е главната ми задача, но имам и соло кариера, занимавам се с госпел, благотворителност и издадох книга”, добави Мейзи.  

Бони М е една от легендарните формации, които заедно с изпълнители като АББА, Бий Джийс и Дона Съмър написват историята на ранната диско музика, която продължава да бъде обичана от няколко поколения меломани и слушана в хиляди денс клубове по света.

Daddy Cool, Ma Baker, Rasputin, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring са само малка част от незабравимите хитове на Бони М, които и днес не слизат от върховете на поп класациите и по които се създават редица преработки и кавър версии.

Стилът на Бони М е смесица от реге, диско, фънк, соул и рок. Групата има издадени 8 студийни албума, около 50 сборни компилации и 50 хит сингъла, както и 7 DVD албума.

Единственото лошо нещо, според Давониш е, че диско ерата е отминала отдавна и вече не е толкова популярна тази музика. "Сега супер актуални са денса и хип-хопа, но тази музика няма нищо общо с диското. Сега вече диско няма. Добре, че пратят страшно много кавъри, поради което музиката на Бони М продължава да се върти. /

Десислава Вангелова,БЛИЦ