След като заради влошеното здравословно състояние на Дейв Геън турнето на Depeche mode подмина девет държави, измежду които и България, доста хора се чудят дали изобщо ще видим легендарната британска тройка на родна земя. Технически погледнато това може да се случи най-рано догодина.

Достатъчен е един поглед върху тур разписанието на бандата, за да стане ясно, че повечето от насрочените гигове до средата на януари 2010 г. са или всеки ден, или през ден. Това автоматично отхвърля възможността за включването на нови дати.

От 11 януари до 4 февруари има помеждутък, но вероятността Depeche да свирят на стадион “Васил Левски” в разгара на зимата звучи несериозно.

Последните два лайва на ню уейв зверовете са на 4 и 6 февруари в Санкт Петербург и Москва. Братушките обаче са осигурили зали, в който Геън и компания няма да рискуват да пипнат някоя нова неприятна зараза. В България покрито съоръжение, което да приюти всички желаещи да видят Depeche mode, за съжаление няма. Няма и изгледи да бъде построено в близките сто години. Затова слагайте коланите за предстоящата зима и оцелейте до следващата пролет.

Засега и групата, и организаторите на концерта им у нас – София Мюзик Ентърпрайсиз, съветват феновете да запазят билетите с, докато стане ясно, дали концертът ще бъде окончателно анулиран или ще има нова дата./БЛИЦ