Двуметрови шедьоври, сътворени от известния ни художник Петър Пиронков, бяха отсрочени заради епидемиологичната обстановка. Ден преди да открие изложбата си с монументални творби в столичната галерия Нирвана, творецът я отмени – решението е взето съвместно със собственика на емблематичния център за изкуство Ники Младжов.

„Духовна експлозия на човешкия дух“ – така описва предстоящата изложба Петър Пиронков, който в продължение на две години създава серия платна, за да бъдат показани в трите зали на галерия Нирвана. Според Петър Пиронков всяка картина трябва да позволи на човека, който я гледа, да открие себе си в нея, да го развълнува и да го накара да изпитва различни емоции. Затова и серията монументални картини, подготвени в продължение на 24 месеца, е посветена на търсенето на духовното и неговата интерпретация през призмата на художника.

Към изложбата са проявили интерес хора от цялата страна и от чужбина и въпреки отменената дата на откриването те с нетърпение очакват деня на вернисажа, в който ще могат да се насладят отблизо на платната на Петър Пиронков, разказващи вълнуващи истории и провокиращи въображението.

Петър Пиронков, който е син на големия български художник Енчо Пиронков, е известен с одухотвореността на картините си. Платната, които Петър Пиронков създава, привличат почитатели на съвременното изкуство от цял свят – затова негови творби са притежание на музеи, галерии и частни колекции в различни кътчета на планетата.

Изложбата на Петър Пиронков, която се очакваше да е част и от коледните и новогодишните празници, ще е първата за 2021 година в галерия Нирвана, която е подготвила изискани изненади за изтънчения вкус на ценителите на изкуството.