Излезе дуетната песен на Татяна Лолова и Орлин Горанов “Любовта". Тя е втората от проекта “Пеещи артисти", която ще звучи в новия сериал на БНТ “Порталът", съобщават от държавната телевизия.

Песента беше записана малко преди любимата комедийна актриса да напусне този свят.

Защо Татяна Лолова участва в проекта “Пеещи артисти"?

“Ами просто, защото съм пееща артистка. Хем артистка, хем пееща. Хем певица, хем артистка. Да не говорим, че имам и дует с Орлин, защото ще възбудим болка в много женски сърца с хубави гласове на пеещи артистки, че точно мене избраха за дует с Орлин Горанов.

Много се радвам, че участвам. Зарадвайте се и вие. Като ви питат защо сте толкова радостни, кажете – ами слушахме една артистка, която пропя в един проект", споделя Лолова.

Във филма на БНТ “Порталът" е и последната филмова роля на неповторимата Татяна Лолова. Снимките му приключиха и предстои да бъде излъчен в ефира на обществената медия съвсем скоро.
 

Поклонението пред Татяна Лолова (1934-2021 г.) ще бъде на 26 март, петък, в Сатиричния театър "Алеко Константинов", пише БГНЕС. Голямата българска театрална, кино и телевизионна актриса почина на 23 март на 87-годишна възраст.

Поклонението пред тленните останки на актрисата ще се състои в тесен семеен кръг, но многобройните ѝ почитатели, обичащата я публика, колеги, приятели и близки могат да си вземат символично сбогом с нея като оставят цвете в Сатирата и напишат няколко реда за спомен.

Събитието, озаглавено „Цвете за Татяна Лолова”, ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа в театъра, който ще остави вратите си отворени.

Татяна Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 година в класа на професор Стефан Сърчаджиев, където учи заедно с Ицках Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Тя е един от основателите на Сатиричния театър, макар че кариерата ѝ започва в Националното радио и тя не веднъж го е отбелязвала:

"Обичам Радиото, там съм почнала. Когато започвах, един от режисьорите каза: "Ех, такъв глас се ражда веднъж на сто години".
Татяна Лолова се е снимала в 45 филма, а сред най-запомнящите се нейни роли в киното са в лентите "Топло", "Сиромашко лято", "Бон шанс, инспекторе!", "Пътуване към Йерусалим", "След края на света", "Нощем с белите коне", "Опасен чар".

Хитовият и моноспектакъл "Дуенде" се радва на препълнени салони повече от десет години в Театър 199, както и в турнетата в страната и чужбина.

Автобиографичната книга на Татяна Лолова "Една втора живот" е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.