По книжарниците вече може да намерите „Изгубените“ – дебютния трилър на ирландската авторка Патриша Гибни, който слага началото на бестселъровата поредица за случаите на инспектор Лоти Паркър.

Нощта на 31 януари 1976 г. е извършено престъпление. Къде се е случило? Защо? Коя е жертвата? Не знаем. Можем само да наблюдаваме мълчаливото ѝ, тайно погребение през очите на три деца, наредени до прозореца. Три деца, които се питат един и същи въпрос: „Чудя се кой от нас ще е следващият?“.
Но това време отдавна е отминало.

Зимата на 2014 година е студена. Улиците са заледени, солта хрущи под ботушите на забързана жена. Сюзан Съливан има среща с човека, от когото се страхува най-много. Тя върви пеша, с наведена заради вятъра глава. Хвърля бърз поглед на надвисналата над нея катедрала, преди да премине портите от ковано желязо и да се прекръсти по навик. Катедралата е свещено пространство, би трябвало да бъде в безопасност. Не след дълго тя е намерена удушена.
И това не е всичко. Няколко часа по-късно Сюзан е последвана от началника си, който е намерен обесен на дърво до дома си. Обстоятелствата сочат към самоубийство, но инспектор Лоти Паркър не е убедена.
 



Единственото, което свързва жертвите, е работата им… и необичайна собственоръчно правена татуировка върху краката им. Ясно е, че двамата са убити, но каква би могла да е причината? Колко назад във времето се простира историята? И какво общо има всъщност катедралата, където е извършено първото престъпление?

В компанията на детектив Бойд, с когото отношенията ѝ са малко по-сложни, отколкото ѝ се иска да признае, Лоти тръгва по следите на убиец с извратено чувство за справедливост. Но колко бързо могат двамата детективи да се справят, преди да последва нов удар?
Изключителният дебют на Патриша Гибни „Изгубените“ поставя начало на нова поредица детективски загадки от девет книги с обещание за още! В духа на майсторите на жанра Карин Слотър, Клеър Макинтош и Камила Лекберг Гибни оставя читателя в неповторимата компания на инспектор Лоти Паркър и сержант детектив Марк Бойд.