Потайният френски писател Мишел Уелбек, известен като патологичен женомразец, се ожени вчера, пишат сп. "Гала" и в. "Република".

Авторът на книгите "Елементарните частици", "Подчинение" и "Възможност за остров" запази новината до последно в тайна. Разкри я в социалните мрежи една от гостенките на бракосъчетанието - бившата френска първа дама Карла Бруни-Саркози, която е близка приятелка на Уелбек. Тя постна в Инстаграм снимки на щастливите младоженци. Уелбек е със сив костюм и сива шапка, а избраницата му - млада дама с азиатска външност на име Лизис - е с розова рокля в азиатски стил. Карла Бруни пожелала щастие на двойката. Повече подробности за тайнствената сватба няма.

Преди време в книгата си за Уелбек, озаглавена "Уелбек, неговото куче, неговите жени", писателят Пиер дьо Бонвил разкри, че колегата му е бил женен два пъти и два пъти се е развеждал. Така че бракът с Лизис е трети за 62-годишния Уелбек. За избраницата на писателя се знае само, че е негова съседка в кооперацията, в която живее. Нейният апартамент бил два етажа под неговия.