Един от последните живи велики тенори Хосе Карерас избра да излезе на сцена за последния си концерт в България с оркестъра на Софийската опера и балет. Испанецът ще гастролира с 67 български музиканти на 11 май 2019 г. в най-голямата ни зала „Арена Армеец“, съобщава "Монитор".

Маестрото се е спрял на професионалистите от Операта след като организаторите на събитието АРТ БГ са му предложили няколко варианта. 

Карерас е обосновал решението си с огромния опит на оркестъра с оперната музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. Формацията познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта на следващата година. Музикантите ще разучават обаче и допълнителен материал, чийто партитури екипът на тенора ще изпрати съвсем скоро.

В грандиозния спектакъл, в който ще се включат над 120 човека екип ще бъде последно Adios! на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде изключително специален за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефиса на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта.

Билети за концерта са в продажба на цени от 50 лв до 110 лв, и ВИП места по 180 лв.