Кметът на Община Стралджа Атанас Киров изпрати благодарствено писмо до лидера на АТАКА и депутат от Ямболския избирателен район Волен Сидеров. То е във връзка с изграждането на паметник на Васил Левски в Стралджа.

Ето какво пише в писмото:

„От името на Община Стралджа и Инициативния комитет за изграждане на паметник на Васил Левски в нашия град, поднасям своята искрена и дълбока благодарност за участието ви в дарителската кампания „Да бъдем българи“.

Вашата щедра подкрепа помогна за осъществяването на една отколешна наша мечта, увлече и други в благодарната кауза, даде ни сила и увереност, че с помощта на горещи родолюбци като вас можем да осъществяваме и
най-смелите си мечти.

Такава благодарност се измерва не с дарените средства, а с човешката отзивчивост, съпричастност, благородство.

Благодарение на Вас Стралджа вече има своя паметник-светиня с посвещение на Апостола, където ще отдаваме почит и признателност към най-великия българин, ще сверяваме любовта си към род и родина, ще даваме пример на децата си за уважение и преклонение пред героите на България.

Пожелавам ви здраве, сили и енергия, за да продължим да работим заедно да се случват повече добрини и онези чудеса, които ни правят хора с големи сърца“, завършва кметът писмото си до лидера на АТАКА.

Припомняме, че на Трети март стралджанци откриха официално новоизградения паметник на Апостола на българската свобода. Той е
изработен изцяло с дарения, като основен спомоществовател Сидеров.