Непоказвани досега платна на стари майстори ще съберат ценители на шедьоврите в галерия Нирвана на 30 октомври. Грандиозната изложба „Жената като вдъхновение и образ в българската и европейска живопис” в галерията на Ники Младжов категорично ще е арт събитието на годината.
Платна за изложбата вадят от съкровищниците си членове на Съюза на колекционерите в България, за да могат почитателите на уменията на класиците и на съвременни художници да се насладят на фантастичните картини, посветени на жената.

„Ние, колекционерите, съхраняваме картините и ги пазим за следващите поколения ценители ”, коментира важния аспект на колекционерската дейност Ники Младжов, който продължава традицията на семейството си да събира и пази произведения на изкуството.



В залите на галерия Нирвана ще бъдат показани великолепни творби, които едва ли ще могат да се видят друг път от почитателите на живописта. Жената в различните й състояния блести на картини, нарисувани от Васил Стоилов, Илия Петров, Джон Попов, Бенчо Обрешков, Стоян Венев, Дечко Узунов, Иван Ненов, Иван Кирков,Атанас Яранов, Димитър Казаков-Нерон, Ярослав Вешин и други майстори на четката.

Сред известните имена, чиито творби ще изпълнят трите зали на галерия Нирвана, са Андрей Даниел, Любен Диманов, Греди Асса, Фернан Кормон. Ще бъдат показани невероятни картини на Светлин Русев – знакова фигура от Съюза на колекционерите, творец, с когото българските колекционери се съветваха за всеки аспект от трудната работа да откриваш и да съхраняваш ценни предмети на изкуството.

Платната, които ще бъдат показани, са от колекциите на известни български колекционери, сред тях ще можем да видим и картини от колекцията на собственика на галерия Нирвана Ники Младжов.

Куратор на изложбата е художничката Моника Тошева. Изложбата, представяща жената през призмата на стари майстори и съвременни творци, ще събере известни личности от различни сфери, които очакват с нетърпение експозицията от изтънчени шедьоври.