Десети Юни. Ден на отворени врати на Европейския парламент в Страсбург. Ежегодно събитие, на което всеки може да посети мястото, където се провеждат най-важните дебати за континента. Но освен свободна разходка из сградата, на гостите се предлага и културна програма.

По традиция, серия от концерти допълва празничната обстановка на събитието. В тазгодишната програма, по покана на организаторите, гост е  българският композитор Росалин Наков. Той е сред най-популярните имена в нашата поп музика. Работи с изпълнители като: Лили Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Васил Петров, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Белослава и много други.
 

„Целият ден беше наситен с различни прояви. Желанието на организаторите бе да се представи авторска продукция- песни по моя музика и аранжимент“, сподели композиторът пред sofiapress.com.

Изпълнението на младата певица Весела Морова, бе със съпровод на пиано от композитора Росалин Наков и  включи шест песни, като пет от тях са по текстове на поета Ангел Симеонов- „Есен“, „Нощен жасмин“, „Спомени в едно болеро“, „Бряг за двама“ и „Енигма“. 
 

Тук е важно да се отбележи, че с изключение на песента „Song for Europe“, по текст на Янко Михайлов, останалите песни са на български език. „Всичко мина много добре. Посрещнаха ни изключително топло, идваха да се снимат с нас, разпитваха ни за България. Считам, че организацията по отношение на звук, а и всичко, свързано с доброто ни представяне, беше перфектна“, споделя Наков.

Освен представянето на съвременната българска поп музика, в Деня на отворените врати  гостува  камерната фолклорна формация „Играджии“. Те  представят богатството на българското народно творчество, което също предизвика интерес сред посетителите. В заключение, Росалин Наков отбелязва следното: „Фактът, че получихме тази покана и топлия прием, и страхотната оценка, ни прави щастливи. Явно сме се справили достойно и сме отговорили на очакванията, които имаха домакините“.