Кийра обича това, което прави. В малката си шоколатерия тя изработва ръчно сладкарски изделия – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр привличат любители на вкуснотийки на всякаква възраст. А често и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има? Тя не би се отказала от своята страст, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с когото вечно спорят, е на друго мнение.

За щастие Кийра има верни приятелки, които я подкрепят и я харесват каквато е. Освен това напоследък един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад...
 
След забавната и стопляща сърцето история от „Магазинчето за чай и щастие“ петте приятелки ви канят да си приготвите парче вкусен шоколад и отново да се потопите във вълшебната „Валери Лейн“!
 
Прекрасно четиво за почитателите ни сладките изкушения и чудесна компания за сивите и мрачни зимни дни.
Sweet Dreams Magazin
 
Една книга, която се чете с удоволствие... Мануела Инуса пише от душа, а от рецептите в края на книгата ще ви се прииска да изпитате сладкарските си умения.
Schöne Welt

За автора
 
 
   
Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя тридесети рожден ден, решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel.
Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика. Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца.

Рецепти от „Шоколатерията на Кийра“
 
Остава около месец до Празника на любовта „Свети Валентин“ и ако планирате да изненадате любим човек или да зарадвате себе си с нещо шоколадово, ви предлагаме една вкусна рецепта от „Магазинчето за шоколад и мечти“. Още идеи за сладки изкушения, ви очакват сред страниците на романа.
 
БЕЛИ СЪРЦА С ПОРТОКАЛ И МАКАДАМИЯ
 
Съставки за около 30 бонбона
 
75 мл сметана
300 г бял кувертюр
1 с. л. настъргана портокалова кора
1 шишенце портокалова есенция
50 г накълцани на ситно ядки макадамия
 
Затоплете сметаната в тенджера. Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника.
Кийра препоръчва да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.