Ако сте мениджър, който се стреми да управлява ефективно, не е нужно да четете купища книги, за да се справите с проблемите в работата си.

„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ ще ви даде достъп до най-добрите теории и модели, които всеки като вас трябва да знае. Всяка теория е резюмирана в две страници и е даден съвет как да се приложи в практиката. Необходими са ви не повече от пет минути, за да я прочетете и разберете. В томчето са включени само теории, които са доказали своята стойност в практиката.
„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ ще ви помогне:
 да се запознаете с широк спектър от мениджърски теории, контекста им и как да ги използвате;
 да установите и разберете вашия мениджърски стил;
 да подобрите общуването с колегите и мотивирате екипа си;
 да изградите ключови умения за успешно изпълнение на задълженията си;
 да бъдете ефективен  мениджър.
 



„Малка книга за големите теории в мениджмънта“ съдържа основите на всичко, от което се нуждае успешният ръководител. Тя е отличена с наградата Книга на 2015 година в категория „Практически мениджмънт“ на Института за експертен мениджмънт.

За авторите
Д-р Джеймс Макграт е експерт-счетоводител и има над 25-годишен опит в публичния и в частния сектор като счетоводител, одитор, финансов контрольор и управленски консултант. Автор е също на „Малка книга за мъдростта на големите мениджъри“.

Д-р Боб Бейтс е старши изпълнителен директор в публичния сектор почти 20 години, а през 1994 година създава „Аръндел Груп“ – компания, която се занимава с развитие и обучение на мениджъри. Завършил е компютърни науки, има няколко магистърски степени по педагогика и мениджмънт.