Мариана Попова и Миро ще участват в галаконцерта под надслова "Един живот за операта и нейните приятели" в памет на легендарния оперен артист Лучано Павароти "Един живот за операта и нейните приятели" в зала 1 на НДК на 7 октомври от 19 ч, съобщи днес в Ловеч Светла Русева от "SOFIA MUSIC ENTERPRISES", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Мариана Попова ще изпълни Summertime /Джорж Гершуин/ и "Let Me Cry " с нов аранжимент от Христо Йоцов за голям симфоничен оркестър.
Миро пък ще изпее арията на Ескамилио от "Кармен" на Бизе и "Губя контрол, когато" с нов аранжимент от Христо Йоцов за голям симфоничен оркестър.
"Фондация "Национална опера и балет" организира за първи път в България галаконцерт в памет на легендарния оперен артист Лучано Павароти. Програмата на концерта ще включва съвместни изпълнения на български оперни и поп звезди - емблематични за попизпълнителите песни, както и любими арии и дуети от популярни опери, италиански канцонети и песни, подбрани и аранжирани специално за случая. Мултимедийни прожекции ще подсилят присъствието на Павароти с уникални кадри от неговите незабравими концерти.
Патрон на събитието ще бъде Негово Превъзходителство италианският посланик  Стефано Бенацо със съдействието на Италианския културен институт.
Изненадите на концерта са свързани с имената на две гранд дами на оперното изкуство - Мирела Френи и Райна Кабаиванска, и вдовицата на Павароти - Николета Мантовани./БЛИЦ