Предизборната битка ще бъде на кръв, прогнозира актьорът Калин Сърменов по Bulgaria On Air. Според него коалиция между ГЕРБ и Марешки би била най-чистата за съставяне на правителство.
Той сподели, че е получавал предложение да влезе в политиката и че много се надява да има алтернатива. Той не скри, че симпатизира на всички, които са от дясната страна на парламента.

"Надявам се Веселин Марешки да е отдясно. Моето уважение към Патриотите, но в една ситуация, в която трябваше да реагират логично, те не го направиха. Лицето на Патриотите е неидентично. Там не залагам в логика, а залагам повече на Марешки като идея, която може да бъде припозната, защото до коалиция ще се стигне, защото не може без нея", коментира Сърменов.

"Ясно е, че първата политическа сила ще бъде ГЕРБ, след това БСП ще се борят за някакви проценти и за да се направи парламент, и за да се случват нещата в България ще се направи коалиция. Но дълбоко не вярвам на коалиция с хора, които преди това бяха показали, че не може да се направи с тях такава", добави той.

Според него политиката е важна, за да върви напред и да се развива културата на една държава. По думите на актьора правят се крачки напред, но "ние не можем да ги видим" заради "какафонията от разделение и нехаресване".

Калин Сърменов коментира и служебния министър на културата Рашко Младенов.

"Много интересно в България как се става министър. Този човек, който в момента е министър, беше уволнен преди една година. Беше директор в Благоевград и този човек вкара театъра с 600 хил. лева и зам. министърът тогава го уволни. Той съсипа този културен институт. Абсолютно същото направи в русенския театър. Сега от екрана обясняват как бил с голям управленчески опит", подчерта той.