Концерт с филмова музика ще организират за плевенчани община Плевен, ДКТ "Иван Радоев" и читалище "ЛИК". В Деня на музиката – 1 октомври, плевенските меломани ще имат възможността да чуят изпълненията на Митко Щерев и Илия Ангелов. Двамата популярни музиканти ще представят най-доброто от филмовата музика и хитовете на "Диана Експрес".
Концертните изпълнения на Митко Щерев ще включват вечните мелодии от филми като "Адаптация", "Осъдени души", "Комбина" и други. В шоуто ще участва и плевенският камерен оркестър "Студио Примо", под диригентството на Илия Михайлов. С тази формация проектът е бил представен в зала 1 на НДК, във Велико Търново и Варна. Бившият вокал на "Диана Експрес" Илия Ангелов ще излезе на плевенска сцена с нови аранжименти на вечните парчета като "Блус за двама", "Молитва за дъжд" и много други. Всички си спомнят неговите песни с певицата Емилия Валенти, които изпълниха във филмите "Скъпа моя, скъпи мой" и "Завръщане от Рим".

Митко Щерев е обявен за филмов композитор на столетието. Този месец той бе номиниран с приза за цялостно творчество в "Наградите на десетилетието" на музикалния канал ММ, чиято цялостна премиера ще се състои една седмица след концерта в Плевен, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. /БЛИЦ