Хасково днес изглежда толкова празничен, че дори обичайната за други дни турска реч не се чува. На площада, където се сипнаха учениците от всички училища, се чува само българска реч, въпреки доста голямото етническо разнообразие на учениците и техните родители и близки. Парадните шествия на учениците от всички училища дадоха живот на иначе тихите хасковски улички с песента за Кирил и Методий, с празничните знамена и многото цветя.
В центъра на Хасково, на площад “Свобода” започна голям празничен концерт.
Петима учители от града станаха лауреати на наградата "Неофит Рилски",”която се връчва от просветното ни министерство за принос в развитието на учебния процес.
Шефът на Хасковския инспекторат, Иван Панайотов, връчи призовете на музикалната педагожка Елена Беделева и на преподавателката по български език Живка Стефанова от Хасково, на Стефана Узунова от Свиленград, на Ангел Кайряков от Димитровград и на Димо Чанков от Ивайловград.
Празникът в града на Богородица продължава, шествията от весели тълпи ученици задръстват централните улици, но от КАТ не се сърдят. Тодорка Николова, БЛИЦ