Соцлидерът Корнелия Нинова заведе депутатите на БСП на театър, веднага след като приключиха пенсионните дебати и споровете около анкетната комисия за хасковската вода. Културно-масовата проява бе "по вина" на тяхната колежка Нона Йотова, която бързо загърби парламентарната роля, за да влезе в кожата на италианската дива Джина Лолобриджида в пиесата на унгарския драматург Жолт Пожгаи "Джина и Фидел".
 

Той е и режисьор на спектакъла, който възкресява на сцената на Сатирата специалната 12-дневна среща на актрисата с Фидел Кастро, белязала живота на двамата. Тогава Лолобриджида е трябвало да заснеме серия интервюта за италианската телевизия с Фидел, които обаче никога не са излъчени. Неговите кубинки и униформа надяна експлозивният Кирил Ефремов, с неизменната пура в ръка, а за уникалното изпълнение двамата бяха възнаградени с бурни аплодисменти и кошница цветя от депутатите на "БСП за България".

Редом до Нинова в публиката бяха забелязани зам.-председателят на ПГ Драгомир Стойнев, депутатите Анелия Клисарова, Весела Лечева, Георги Гьоков, Атанас Костадинов, други техни колеги, както и апарата на партията от "Позитано" 20.

Весела реакция предизвика репликата на Кирил Ефремов-Фидел за това, че май е по-добре да се изповяда вместо на отчето, на партийния секретар, отправена с поглед и жест право към Нинова.

"Много ми хареса", призна соцлидерката, останала очарована от постановката. Социалистите пък бяха изненадани, че освен флирта между легендарната актриса и кубинския лидер, в спектакъла има и толкова много социализъм и революция, поднесени със страст.

"Влизаш да го гледаш и излизаш социалист", пошегува се един от червените, а друг съжали, че не са водили електората на представлението по време на кампанията. Това е първата покана на Нона към колегите й от парламентарната група да й гостуват там, където се чувства на своя територия. Сред публиката бе и друга известна актриса - Елена Петрова, която също е двойка с Ефремов, но не на театралната сцена, а на телевизионния екран.

Източник и снимки: Канал 3