Със сочни провокативни форми и нестандартни изненади, създадени от четката на Николай Панайотов, галерия Нирвана отпразнува своя петгодишен юбилей с откриването на изложбата „Момичетата на мечтите“. Пристигнали от Париж, модернистичните шедьоври напълниха с цвят и предизвикателство трите зали на галерията на Ники Младжов, известна като един от най-престижните центрове за изкуство у нас.

Двадесет и две платна, някои от които високи над два метра, привлякоха вниманието на колекционера д-р Колю Бянов и бизнесмена Христо Куртев, който като Николай Панайотов живее между Париж и София. Художникът Ники Янакиев с колежката си Лили Сотирова и майка й – певицата Диана Дафова, дълго стояха пред ярките картини с фантастични образи, които привлякоха вниманието и на дизайнерката Албена Александрова и силната й половинка.



Художничката Десислава Денева-Деде, колежката й Дили Бозаджиева и младият им колега Адам Фекете заедно с майка си – певицата Роси Рос няколко пъти обиколиха трите зали на галерия Нирвана, за да се насладят на екстравагантния позитивизъм, струящ от картините.

„Слънцето наблюдава разрязването на водата, ножът на лодката потъва навътре, синьото се изправя и ръката се опира в стъклените перли на разпръснатите капки. Лицето поема копринените погалвания на пауновите пера, излезли от следобедните задрямали хоризонти, там нататък, където чакат строени животни в сладострастен водопой. И още има за показване, за разкриване под кристалните пясъци, още споменници, подредени от момичетата на мечтите“, споделя поетичните си размисли Николай Панайотов, известен в цял свят с предизвикателните си платна.

Изложбата „Момичетата на мечтите“ може да се види в галерия Нирвана до 20 ноември.