Монументални шедьоври, сътворени от Петър Пиронков, ще изпълнят пространството на галерия Нирвана на 25 ноември, където от 16 до 20 часа ще има вернисаж с присъствието на известния художник. В галерията на Ники Младжов, известна като един от най-изисканите и стойностни арт центрове в страната, ще има срещи с художника на 26 и 27 ноември.

Почитателите на съвременното изкуство и на динамичния и същевременно монолитен стил на Петър Пиронков ще могат да се насладят не само на картините му, но и лично да се срещнат с него. Петър Пиронков не просто рисува, той е създател на живописни истории - всяка негова картина живее свой живот и разказва своя история.

Спиращите дъха платна ще ни накарат по нов начин да погледнем на романтиката, човешките взаимоотношения, свободата на човешкия дух и безкрайното търсене на съвършенството. Пъстроцветният калейдоскоп, сътворен от Петър Пиронков, пренася ценителите в свят, където всичко е изтъкано от светлина и красота.



Петър Пиронков, син на големия български художник Енчо Пиронков, завършва образованието си в Държавната художествена академия в Рим.  Петър Пиронков създава свой уникален стил, който е високо ценен от почитатели на съвременното изкуство по целия свят. Художникът има зад гърба си много самостоятелни изложби, а негови творби притежават галерии, музеи и колекционери на съвременно изкуство.

Изложбата на Петър Пиронков в галерия Нирвана ще може да се види до Коледните празници.