Навръх 3 март галерия Нирвана и Петър Пиронков ще зарадват любителите на модерната живопис с монументални шедьоври, които се очакват с нетърпение от почитатели и колекционери. Величествените картини, сътворени от сина на прочутия ни художник Енчо Пиронков, ще озарят трите зали в галерията на Ники Младжов, известна като един от най-престижните арт центрове в България.

Почитателите на живописта на Петър Пиронков ще се срещнат с автора на шедьоврите на вернисаж от 14 до 19 ч. при строго спазване на всички противоепидемиологични мерки.



„Имаме нужда от духовност“, категоричен е Петър Пиронков, известен с това, че създава не просто картини, а детайлни живописни истории, пълни с вдъхновение и творчески заряд. Навръх националния празник Петър Пиронков ще покаже ярки платна, от които блика енергия и позитивизъм, а в същото време картините му карат въображението да открива нови, невероятни светове.

В първия месец на пролетта Петър Пиронков ще ни разкрие един нов, прекрасен свят, пълен с романтика, свобода на духа, търсене на съвършенството и усещане за божественост. Майстор на изисканите форми, с разпознаваем уникален стил, Петър Пиронков ще превърне вернисажа в Нирвана в истински празник на духовността.



Петър Пиронков е ключова фигура в модерната българска живопис, вдъхновение и пример за много млади художници. Завършил е Държавната художествена академия в Рим и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби. Творби на художника притежават музеи и галерии в цял свят, горди с платната му са и колекционери на модерната живопис.