На 68-годишна възраст е починал актьорът Тодор Близнаков. Тъжната вест за кончината му бе съобщена от Сатиричния театър.

„Починал е ТОДОР БЛИЗНАКОВ. Светъл чешит, прекрасен приятел, от хората, с които се разбираш от половин усмивка, един поглед... Безкрайно начетен, ходеща енциклопедия за музика, кино, литература... От актьорите, които могат да те изненадат с неочаквано решение, с щурост и усет към дребните подробности, правещи ролята жива и запомняща се Светъл ти път, Тоти! Ще те помним!", написаха от страницата на Сатиричния театър във Facebook.



Тодор Близнаков е роден на 17 октомври 1951 г. Завършил е ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" , клас на проф. Анастас Михайлов, с асистенти Цветан Цветков и Коста Цонев.



Работил е Драматичен театър - Добрич и Драматичен театър - Сливен. През 1996 г. е поканен в трупата на Сатиричния театър. Преподава в актьорската школа "МОНТФИЗ" от 2008 г.

В киното участва в "Мадам Бовари от Сливен", реж. Емил Цанев, "Емигранти", реж. Ивайло Христов и Людмил Тодоров, "Моето мъничко нищо", реж. Дочо Боджаков, "Хайка за вълци".

Поклон пред паметта му!