Гербът и тронът от Народното събрание, съхранявани в Софийския исторически музей, ще бъдат представени в изложбата за държавните символи във Велико Търново
ОП „Стара София” заедно със Софийски исторически музей като една от най-старите и богати културни институции, ще вземе участие в организирането на изложби, посветени на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.
Съвместно с Националния военно-исторически музей и Етнографския музей ще бъде открита изложбата „Спомен за възкръсналото царство” в НВИМ. Изложбата ще може да се посети до края на годината.
Ключови експонати от фондовете на Софийски исторически музей, като гербът и тронът от Народното събрание, ще се представят в изложбата за държавните символи, която ще бъде открита в гр.Велико Търново за тържествата на 22 септември 2008г.
Материали са предоставени и за организираните с Централен държавен архив две изложби- „Обявяване Независимостта на България” и „Фердинанд и неговото време”, която ще пътува из страната и чужбина. /БЛИЦ