Една от най-успешните ни писателки - Ина Крейн, издава вълшебна книга. Тя се казва "Аромат на южен вятър" и е сборник с разкази и приказки. Книга, която ще ви накара да се усмихнете и да се влюбите.

"Това е сборник от разкази и приказки, обедсинени от общ герой - ароматът на южния вятър. Метафора на обичта и както южният вятър всяка пролет събужда природата за нов живот, така и вятърът на светлите хора може да спаси някого за нов живот. Приказките са от типа Андерсенови приказки, разказите са истории, които могат да се случат на всеки човек, но и двете нашепват, че най-ценните неща са любовта в живота ни и дори сега, в 21-ви век. Че любовта не е изчезнала, че истинското общуване не е изчезнало. Че можем да спрем в забързаното си ежедневие и да усетим аромата на южния вятър и да се усмихнем. Светлината на едно светло общуване може да промени живота ни", разказва пред БЛИЦ Ина Крейн и признава, че аудиторията на книгата й няма възраст и може да бъде препоръчана за всеки от десет до сто и десет. 
Писателката обмисля идеята за този сборник от години. 

"И приказките, и разказите се раждаха след случайни срещи с интересни хора и ми се искаше да поднеса нещо, което да топли хората, защото животът ни е достатъчно стресиращ и напрегнат, да носи светлина, да успокоява и да усмихва, както южният вятър, независимо къде се намираме", признава Ина Крейн.



Официалната премиера е на 19-ти април в читалище Хайтов, това ще е част от голямото юбилейно честване на сайта "Буквите" и фондация "Буквите", на които Ина Крейн е дългогодишен автор.