„Раненият рицар”– втора част от трилогията на бестселъровата авторка Л. Дж. Шен („Крадецът на целувки”, „В случай на чудо”), която започна с „Красиво безразсъдство” – връща читателите по в младежките години, където ангелските лица невинаги са признак за невинност, но героите са готови на всяка саможертва в името на любовта.

Тя е Луна Рексрот. Красива, но потайна. Срамежливото момиче в дъното на класната стая, което не е обелило дума от 16 години. Не че не може да говори. Тя просто не иска след тежка травма в детството. Но има един човек, към когото езикът на знаците е недостатъчен – момчето от отсрещната страна на улицата, най-добрият ѝ приятел, нейният защитник, единственият, който някога е имал значение.

Но той никога не би мислил за нея по този начин. Популярният любимец на гимназията във връзка с нямата особнячка? Това е само фантазия.
Неговото име е Найт Коул. Футболната звезда на училището. Красавецът, който завърта главите на всички момичета в „Ол Сейнтс” само като ги погледне. Който може да има всяка и често го прави. Само че Найт крие малка мръсна тайна. Никое момиче никога не е могло да го докосне – никое освен приятелката му от детинство Луна.
 



Но той е най-добрият ѝ приятел и тя със сигурност не би го погледнала с други очи. Може ли разхайтен купонджия като него да заслужи нещо толкова крехко и ценно като Луна Рексрот?

Двама герои, които се нараняват от години, ще трябва да се изправят срещу света – и срещу самите себе си – за да могат в яростта на болката да открият път към сърцето на другия.

„Раненият рицар” (ИК „Сиела“) е вторият роман от трилогията „Ол Сейнтс” на бестселъровата авторка Л. Дж. Шен, която започна с „Красиво безразсъдство”. Всеки роман в трилогията разказва самостоятелна история. Книга след книга Шен завладява сърцата на феновете си с герои, в които читателите се влюбват дълго преди те да се влюбят помежду си. Очаква се скоро да излезе и самостоятелен роман от нея – „Спароу”.