Актрисата Койна Русева от малка е непослушна, дива и непокорна. Лепнатият й етикет за „лошото момиче” на българското кино й приляга на 100%. Родена е на 2 май 1970 г. в Стара Загора. В рода си има изявени артисти, писатели, музиканти и творчески натури. Съвсем естествено е и тя да се насочи към актьорското майсторство и попада в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев.
Името си наследява от своята баба, но любовта към киното идва от нейните лели. Никога не е искала да се занимава с нещо друго. Е, като малка е имала странните детски желания – да стане перачка и художник едновременно, но в детската градина разбрала, че заразата и мечтата й е да бъде сред публиката. 

Родителите й често се изправяли на нокти покрай характера на детето си. „Аз бях много диво дете. 

Направо си бях момче

Щуро детство имах, както и много белези от тогава. Абсолютен дивак. Дива – във всичките аспекти и нюанси на тази дума. Не бях момиченце с руса косичка и сини очички тип принцеса. Бях дивачка. С времето обаче женското в мен измести дивака”, накратко обяснява детските си години. 


Мишо Билалов и Койна са добри приятели и колеги 

В училище Койна била с намалено поведение. „Моите родители обаче разбраха след като си го оправих, държах го в тайна дълго време. Понеже изобщо не боледувах, бях здрава, защото се хранех с нормална храна и не можех да отсъствам от училище. Веднъж се успах  и реших да си намеря извинителна бележка, която беше фалшива. В училището беше станал някакъв друг инцидент и директорът провери всичко и моята фалшива бележка лъсна. Тогава ми намалиха поведението. Това 

беше жестока глупост от моя страна

след което си научих уроците. Направих няколко неща за училището, които изискваха учителите от мен, и си вдигнах поведението. Тогава чак казах на нашите. Майка ми по това време беше директор на училище и се оказа страшен позор да съм с намалено поведение”, откровена е красивата ни актриса.  

За себе си казва, че е издънка на здрав старозагорски род, миксирана със сериозна, здраво стъпила на земята селска жилка.  „Аз съм микс между треньор по плуване и учител. Микс между нервно-фантазьорни роднини от страна на майка ми и здраво свързани със земята роднини от страна на баща ми. Симбиоза между тези два начина на съществуване и мислене – селянина в хубавия смисъл на думата и интелектуалеца, артиста”, болезнено откровена е Койна. 

В студентските си години също е доста буйна. Оттогава, освен качените 15-20 кг, Койна се надява да е помъдряла и поумняла. “Опитвам се да излъжа и себе си. Същият идиот съм. Хвърча като ненормална. Обичам да хвърча, обичам да работя. Все още енергията ми не се е променила. Когато падне нивото на ентусиазма ми, може би и аз ще се променя, но засега съм също толкова дива като начин на мислене. Все още искам да покоря света, което по някакъв начин е смешно”, допълва актрисата, която скоро ще гледаме в хитов български сериал по bTV.  


Колегиална целувка със Захари Бахаров

Преживява две нещастни любови 

Клюките гласят, че като студентка русокосата заралийка имала все нещастни любови – първо с колега от НАТФИЗ, после с музикант и никой от тях не пожелал да се обвърже сериозно с нея. Когато забременяла от поредната тръпка, наложило й се да направи аборт. Едва когато Койна срещнала съпруга си Румен, тя разбрала, че това е мъжът на живота й и двамата спокойно могат да отгледат няколко общи рожби. Двамата се запознали в Пазарджишкия театър, където икономистът дошъл като обикновен зрител. Възрастовата разлика била цели 14 години в полза на ухажора, но това не попречило на пламенната връзка. Влюбените се оженили чак когато дъщеря им била на път. Пет дни след подписа им в гражданското се родила дъщеря им Калина. След няколко години Русева забременяла с второто си дете Константин. Тогава пък на дневен ред дошла църковната венчавка. Облечената в бяло булка била вече в третия месец, но не спряла да танцува, нито да яде и пие на воля. Третото си дете – Калоян, актрисата заченала по календар - според изчисленията на личния си гинеколог. Забременяла почти от раз, пак така лесно и родила. 

Павлина КРАСИМИРОВА

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ И СЕНЗАЦИОННИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ САМО В НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!