Или ще бъдете добре дошли след няколко месеца, тъй като в сградата все още се извършва реконструкция.

Братята Бекет, Оуен и Райдър Монтгомъри, начело с ексцентричната им майка Джъстин, притежават строителна фирма. Те обожават работата си: да рушат стени, да изграждат нови, да прокарват електроинсталации... И най-важното – да вдъхват нов живот на изоставени сгради.

Затова купуват красива двестагодишна сграда – първата каменна постройка в родното им градче, която е оставена на произвола на времето.

 Но Бекет, архитектът в семейството, не може да се съсредоточи върху работата си. Първата му любов се е завърнала в града. След като е овдовяла, Клеър се прибира с трите си деца обратно у дома и отваря книжарница.
 Най-добрите приятелки на Клеър – Ейвъри и Хоуп, и един романтично настроен и леко пакостлив призрак искат да помогнат на двамата. Да им помогнат да повярват, че въпреки неволите, човек не бива да изпуска шанса си да обича.
 


 
Докоснете се до любимите си романи и на живо в хотел „Бунсборо“
 
Ако сте сред почитателите на Нора Робъртс, може би знаете, че хотелът, около който авторката изгражда популярната си трилогия, наистина съществува. Сградата се намира в едноименно градче в щата Мериленд и датира от 1790 г. През годините многократно сменя своите собственици и предназначение - от хотел до магазин за спортни стоки. През 30-те години на миналия век сградата е изоставена, а след това е почти напълно унищожена от пожар.

Докато един ден Нора Робъртс и втория й съпруг Брус Уайлдър - дърводелец и собственик на книжарница в непосредствена близост до сградата – решават да я изградят наново и реставрират напълно до нейния автентичен вид.

Да вдъхнеш нов живот на мястото се оказва нелека мисия, която Нора Робъртс описва в трилогията „Хотелът“, представяйки  дългия процес на реставрация през погледа на своите герои.

Може би именно добавената доза реализъм и личната мотивация на писателката, правят книгите толкова популярни и карат милиони читатели по цял свят да се припознаят в историята.

Още един елемент от семеен хотел „Бунсборо“, който читателите оценяват високо, е фактът, че всяка една от стаите в хотела е кръстена на романтични двойки от известни любовни романи, като например Елизабет и Дарси, Джейн и Рочестър и дори Ив и Рурк – от поредицата на Нора Робъртс „В смъртта“.

С времето Нора и съпругът й променят облика на цялата уличка в Бунсборо, превръщайки го в туристическа атракция. Притежават още фитнес, ресторант и бутик, където продават сувенири за феновете – от „парфюма на Нора“ до обеците на Аника, русалката от романа на Нора „Заливът на въздишките“.

И ако сега периодът не позволява да пътешестваме до далечни дестинации, то книгите са винаги на разположение, за да ни заведат до някое любимо място, а ИК „Хермес“ ви кани в семеен хотел „Бунсборо“!

За автора


 Нора Робъртс е родена в Силвър Спринг, щата Мериленд, и е най-малкото от пет деца. Посещава католическо училище и се омъжва на деветнадесет години за ученическата си любов. Двамата се установяват в Мериленд в къща, която авторката обитава и до днес – четиридесет и две години по-късно. Известно време работи като секретарка, но не се чувства на мястото си. След раждането на синовете си остава вкъщи и се захваща с най-различни неща, докато не открива призванието си – писането на дамски романи. След няколко преработки и откази през 1981 година се появява първата й книга.

          През 2007 г. списание „Таймс“ я определя като една от стоте най-влиятелни личности в света. Носителка е на 19 награди на Асоциацията на романтичните писателки и книгите й са прекарали общо 893 седмици – близо шестнадесет години – в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.