Финансистът и кандидат-депутат от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев достигна нов връх в своето професионално развитие.

Икономическият експерт, част от мрежата "Съвет по икономически и публични политики", издаде своя книга, която е посветена на ефектите от намесите в пазарните отношения, които остават скрити за невъоръженото око и е със заглавие Кой контролира парите ни?Вижте в кратко резюме кои са основните акценти от актуалното и полезно четиво:

Кой контролира парите ни?

Живеем в сложен свят, а парите са най-сложната тема в икономиката. Но как функционират те, кой ги създава и кой печели от кризите? И защо международният банкер Майер Амшел Ротшилд казва: „Дайте ми контрола върху парите на една държава и не ме интересува кой създава законите й“?

Един от най-важните икономически уроци гласи, че работата на икономиста е да изследва не това, което се вижда, а това, което остава скрито.
Тази книга е за ефектите от намесите в пазарните отношения, които остават скрити за невъоръженото око.

Написана на принципа на статии по отделни важни теми, пречупени през разнообразието на реалността, „Кой контролира парите ни?“ засяга живота на всеки от нас.

Защо инфлацията прави войните по-вероятни; капитализмът ли е виновен за кризите; защо и как социалните мрежи налагат „мека“ цензура; пари или инвестиция е биткойн; как да оцелеем по време на икономическа криза; идва ли залезът на цивилизацията и има ли противоотрова? Това са само част от темите, върху които авторът хвърля нова светлина, помагайки за по-доброто разбиране на света на икономиката и политиката – вчера, днес и утре.

Ако искате бързо и лесно да си закупите книгата, можете да го направите ТУК.