За първи път в България на една сцена ще излязат симфоничните траш метъли от Германия Haggard и канадците Exciter.

Участие ще вземат и представителите на фолк метъла - немците Remember twilight и утвърдените в този жанр любимци на българската публика Балканджи.

Почитателите на симфоничния метъл ще имат възможността да станат част от турнето на Haggard по случай издаването на новия им албум “Tales of  Ithiria”, както и да се насладят на музиката на цели осемнадесет  музиканта – смесица от дет вокали и класически инструменти. 

Специалните гости за вечерта Exciter често са определяни като едни от виновниците за съществуването на цял един жанр в екстремната музика. Те изковават легендарен статус в спийд метъл и траш средите с албумите си “Heavy Metal Maniac” и “Violence and Force”, които и до днес остават сред най-търсените и колекционирани издания на тежката сцена.

Концертът ще се състои на 20 ноември от 18 ч. клуб Blue Box. Първите 300 билета на промоционална цена 24 лв., пуснати в продажба в началото на месеца, все още могат да бъдат закупени от феновете  на касите на НДК и в разпространителската мрежа на Eventim. След изчерпването им, билети могат да бъдат намерени на стойност от 30 лв., а в деня на събитието – 36 лв. Събитието се организира от продуцентите Арт Бг. /БЛИЦ