Снимка с Параскева Джукелова с автор Евгения Максимова спечели Голямата награда на Първия националния фотографски пленер "Пред мен" в Тетевен, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Артсъбитието се състоя от 27 септември до 3 октомври 2008 г., негови организатори бяха община Тетевен, фотографско сдружение BODYGRAFHIA и студио за визуални проекти CREATIVE HALL, а официален спонсор - "Global Alternative Investments". Сред моделите на фотомайсторите се наредиха и актьорите Джоко Росич, Параскева Джукелова, Бойка Велкова, Виолета Марковска и др.
Пленерът завърши с две изложби. От тях едната бе на младия Иван Манчев в местната Галерия на 28 септември, втората бе от фототворби на 15-те участници в пленера на 3 октомври на пл. "Сава Младенов" в Тетевен, съобщиха днес от тетевенското кметство.
Община-Тетевен отличи фотографът Йозеф Зидаров с модел Дияна Великова. За монохромна фонография с награда бе удостоена десислава генкова с модел Бойка Великова. Емил Бузаков и Ивомир Пешев с мозел Гергана Желязкова пък спечелиха приз от спонсорите. Юри Треймън пък си тръгна с почетното отличие за принос в развитието и популяризирането на фотографското искуство в България.
Гергана Димитрова, БЛИЦ