София ще бъде рими! И преди да си помислите, че това е някакво клише, бързаме да ви кажем, че става въпрос за един изключително любопитен конкурс - за млади поети. Хубавото е, че ако сте майстори на римите, но досега не сте показали своя талант, ще може да го направите на четвъртото издание на надпреварата "Лирическо отклонение”.
Денят е 24 април, часът 19:30, а мястото – ул. "Дякон Игнатий” 19. Темата и този път ще бъде изненада и участниците ще я разберат на място.

За да се запишете за участие в конкурса, използвайте електронната поща [email protected], като срокът е до 20 април. Необходимо е да изпратите името си, един абзац автобиография, любимото си четиристишие (може да не е ваше, стига да споменете автора) и снимка. Разбира се, не пропускайте и телефонния си номер, за да могат да се свържат с вас организаторите.

Най-важното изискване за всички мераклии да докажат таланта си е да могат да импровизират. Задачата пред тях ще е да пишат стихове на място, при това за определено време. Минава се през три кръга по определена тема, задача и условия, а след всеки кръг произведенията се прочитат пред всички.
Това, което ще ви донесе одобрението на всички, със сигурност е оригиналността, но и съобразяването с темата, задачата и условията на всеки кръг. Бонус ще са и драматургичните умения при прочитането на текста, така че да създадете емоция у публиката.

Публиката отново ще избере своя фаворит, като гласуването ще бъде обяснено предварително. Входът е - 5 лв., като за участници е безплатно.