Елитна публика аплодира изложбата на Вежди Рашидов и Николай Янакиев, която бе открита късно вечерта в четвъртък – 27 септември 2018 г. в престижната зала на Черноморската банка за търговия и развитие в центъра на Солун.
 

Изящно подредената експозиция съдържа 14 акварела на Вежди Рашидов, наречени „Цветята“ и 14 живописни творби - смесена техника под надслов „Пирамидата“ на Николай Янакиев. Куратор на изложбата е известната изкуствоведка Алики Цирлягу от галерия „Нитра“ в Солун и Атина.
 
Вицепрезидентът на Черноморската банка Дмитрий Панкин откри изложбата с думите, че за всяка институция е чест да може да покаже творби на такива именити художници като Вежди Рашидов и Николай Янакиев, а творчеството им сближава народите с духовен мост, какъвто само изкуството може да изгради. Авторите и гостите бяха поздравени и от Нина Ставрева, вицепрезидент на банката.
 
Препълнената зала  събра на едно място ценители, колекционери, творци, бизнесмени, дошли да видят експозицията на двамата български художници. Алики Цирлягу отбеляза, че известният в цял свят скулптор Вежди Рашидов сега изненадва и завладява публиката със своите акварели, в които вода и цвят се смесват в неповторима хармония. А „Пирамидата“ на Николай Янакиев носи скрити послания, които всеки приема по различен начин.
 
 „Имам изложби по целия свят, но в Гърция – сега за първи път, а един от най-любимите ми художници е грък – Доминикос Теотокопулос – Ел Греко.За нас двамата с Николай Янакиев  поканата  да покажем творбите си в Галерията на Черноморската банка е истинско признание“, заяви Вежди Рашидов.
 
Днес в 13 часа Вежди Рашидов ще се срещне с кмета на Солун Янис Бутарис.