Режисьорът на някои от най-успешните нови български филми Стефан Командарев изрази остро във Фейсбук възмущението си от бездействието срещу пиратството. Повод за това стана качването на най-новия му филм – „Посоки“ в торент сайта „Замунда“.
Ето какво написа Командарев в социалната мрежа:
 
„Уви, "Посоки" е в торентите. Свалихме го един път, имаше 26000 изтегляния, сега е качен пак - 19000 изтегляния. Не ни топли хич, че е най-сваляният филм в момента. Имаме отлични резултати по кината, можеха да бъдат рекордни, ако филмът не беше изтекъл в торентите (от законно издадено ДВД в Португалия).
 
Иначе всички обичат Бг киното, говорят за пазарни механизми, как да си самофинансираме следващите филми от продадени билети и т.н. Как българските кинаджии сме тунеядци, които чакат от държавата да ги храни... Но реалността е, че ако може, българинът предпочита да гледа крадени копия без пари... И същата тази държава не си мърда пръста да спре този незаконен бизнес за доста пари, наречен торенти. Справка - платените реклами в тези сайтове... Което задушава и законното платено разпространение по интернет за лев, два наем за денонощие.
 
И за финал - ако цените и уважавате труда и таланта на актьорите и екипа на филма, гледайте „Посоки“ в кината!!!“