Тридесет платна на талантливата художничка Стилияна Узунова ще съберат ценители на модерното изкуство на 17 май в галерия Нирвана. В арт пространството на Ники Младжов, което е известно като един от най-престижните центрове за изкуство в страната, ще блеснат звезди от шоуто „Като две капки вода“, актьори, режисьори, продуценти, художници, скулптори, критици, певци, писатели, представители на бизнеса, светски красавици и колекционери.
Изложбата „Прожектори“ ще разгърне пред подбрана публика таланта на автор на модерна живопис на Стилияна Узунова, която освен творец е и отговорен гримьор на шоуто „Като две капки вода“.
Платната са селектирани под кураторството на Моника Тошева.

"Прожектори" е метафора за суетата. Сцената е животът ни... Декорите са измислените ни сюжети...Има и друг свят отвъд този, който си измисляме и живеем... Не светлините на прожекторите са важни, а светлината на самият човек“, споделя авторката, която генетично е предопределена за творец. Един от прадядовците на Стилияна е бил зограф от Самоковската школа, завършил иконопис в Атон. Родителите й също са художници. „Бях на 5, когато разбрах каква искам да бъда!“, разказва Стилияна. „Пред платното - там е моето място! Там се чувствам свободна!“, признава тя.



Стилияна Узунова е завършила Националната Художествена академия със специалност "Книга,илюстрация  и печатна графика". Зад гърба си художничката има участия в пленери с едни от най-изявените български художници: Енчо Пиронков, Николай Янакиев, Милко Божков, Стоян Цанев, Михаил Лалов и много други. Стилияна Узунова е известна с работата си като художник гримьор в кино продукции, телевизионни формати, видео клипове.

След изложбата авторката заминава за Париж, където 2 месеца ще твори в ателиетата на СБХ в Сите дез Ар.