С много артисцизъм Орлин Горанов очарова бургаската публика, която препълни залата на операта снощи. В ролята на Жермон харизматичният тенор показа невероятно присъствие на сцената и бе бурно аплодиран от зрителите.
Горанов, който в разцвета на кариерата си като поппевец, завършва оперно пеене, за първи път се изяви на сцената на бургаската опера. Заедно с него, великолепната Радостина Николаева в ролята на Виолета Валери, блестящият баритон Нико Исаков като Жорж и Вяра Железова като Флора и Анина превърнаха „Травиата” в истински празник на оперното изкуство.
„Травиата”, постановка на Александър Текелиев бе част от програмата на първите в Бургас „Летни музикални празници”. Още два спектакъла ще могат да видят почитателите на класическото изкуство по време на фестивала. На 27 (сряда) от 20.30 часа в Летния театър балет “Арабеск” ще представи сюитата „Нестинарка” по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. „Нестинарка” е играна за първи път преди 30 години и оттогава не слиза от родните и световните сцени. Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт в залата на Операта под диригентството на Йордан Дафов. Шедьоври от световноизвестни мюзикъли ще изпълнят Орлин Горанов, Олга Михайлова, Валерия Мирчева и Михаил Пулиев. На пианото ще им акомпанира виртуозът Людмил Ангелов, който пристига специално за концерта от Испания. Билетите струват 10 лева, ученици и пенсионери плащат половин цена. Билети се продават на касата на Операта и в Летния театър. /БЛИЦ