Трима млади и вече утвърдени у нас и в чужбина автори подготвят три откривания на изложбата „По три” в галерия Нирвана. Откриването на експозицията, обединяваща картини на Моника Тошева и скулптури и рисунки на Златин Орлов и Стоян Зиков, ще събере ценители на съвременното изкуство на 26 ноември в Нирвана, известна като един от най-престижните арт центрове в страната, предстоят още две представяния на творбите.

Галерията на Ники Младжов, която наскоро отпразнува четвърти рожден ден, от самото си създаване дава възможност за изява не само на доказали се отдавна светила в живописта и скулптурата, но и на млади автори, които вече са успели да заблестят на българския и световен арт небосклон.

Освен естетическа наслада изложбата „По три”, която се организира със съдействието на адвокатска кантора „Бузалов и Чанова”, носи и благотворителен елемент. По инициатива на Teleriк Academy  част от средствата при продажби на творбите ще бъдат дарени за отваряне на нови паралелки за дигитално обучение в българските училища. Тримата автори с радост участват в благородната инициатива, защото са убедени, че няма по-важно нещо от възможността децата да натрупват нови знания.



Всеки един от талантливите творци е приготвил специални изненади за почитателите на съвременното изкуство. Художничката и изкуствовед Моника Тошева представя част от най-новата си серия творби, вдъхновени от града на любовта Париж. За първи път авторката работи с техника на позлата, която е избрала, за да пресъздаде блясъка и магията на този вечен и неповторим град.

Скулпторът Златин Орлов изненадва с ,,Музика на формите" – серия невероятни творби, които ни провокират да видим света по нов и завладяващ начин. Златин Орлов е сред номинираните през 2011 г. за ESSL ART AWARD CEE – награда за млади творци, инициирана от австрийското семейство – колекционери Есл. Той е и сред шестимата финалисти от конкурса за българско съвременно изкуство MOST, селектирани от авторитетно международно жури. 



Стоян Зиков участва с рисунки и скулптури от най-новия му творчески цикъл „Преображения“, посветен на човешките емоции и душевни състояния - фигуративни композиции чрез скулптурен пластичен език. Фигурите като такива съществуват единствено като носители на идеята за душевно състояние. Скулптурите са с ярки цветове, които разкъсват възприятията за натурализъм.

Изложбата на тримата млади автори още преди откриването предизвиква огромен интерес от страна на изкуствоведи, критици, колекционери,  светила в областта на скулптурата и живописта.