В края на миналата година знайни и незнайни личности атакуваха книжния пазар със своите „високо“ рекламирани творби. Актьори, спортисти, водещи, кулинари и обикновени писачи спорят все по-често кой е най-продаваният сред продаваните. Чие произведение на изкуството е най-класно и прочие гръмки определения. Когато цифрите говорят обаче и легендите мълчат. 
 

Пазарът на книги у нас е безмилостно жесток, а реалността показва „суровата“ действителност.КОЙ сега е номер 1? Отговорът на този въпрос се оказа лесен - Ваня Червенкова. 
 
Книгата й „Кодово име: Живот“ оглави класациите за най-продавана нехудожествена литература у нас. 

„Радвам се, че в днешни времена когато сме залети със субкултура, аз разказвам за ценностни неща, които трябва да бъдат символ верую на всеки човек. Още в първият месец на продажба, оглавих почти всички класации за най-продавана книга в България, за което съм благодарна на всички читатели!“, споделя Червенкова пред „Телеграф“. 

Автобиографичната книга на бизнесдамата задмина многократно по-продажби и сочения за фаворит Ламбо с романа на неговия живот. Той се нарежда едва на пета позиция в класацията на „Хеликон“. 
 
Очевидно родния читател предпочита истинските истории, отколкото понапудрените техни дубликати. Очевидно "луксозното" отвън, е "празно" отвътре. Очевидно за легендите е по-добре да се мълчи, отколкото да се "съхраняват" по рафтовете...   

„Книгата е палитра от емоции и чувства, които са превзели сърцето ми и в нея разказвам за успеха и паденията, за живота и за смъртта, за силата да се изправяш, за умението да побеждаваш и поради това тя докосва всеки един читател. Както я нарекоха „наръчник за оцеляване“, „требник“, „изповед за феминиски“, „библията на живота“... За мен не е изненада, че тя се продава с космическа скорост", допълва бизнесдамата.
 
Ваня Червенкова би Ламбо! Кой сега е №1?