Броени дни преди мегаспектакъла си „Синатра: Вегас“ 2 в НДК, Васил Петров предизвика фурор в Сардиния. След като акостира върху любимия остров на агент 007 в Средиземно море, българската джаз легенда вдигна на крак почитателите на изящната музика на престижния джазфестивал „Еuropean jazz expo" в столицата Каляри.

Взискателната международна публика приветства с аплодисменти музиканта близо до красивите плажове, където Роджър Мур навремето снима класиката за Джеймс Бонд „Шпионинът, който ме обичаше“. От Каляри, където се провежда музикалното събитие, е и Катерина Мурино - ослепителната италианка, нашумяла с участието си в хита за Бонд „Казино Роял“ с Даниел Крейг. Сардиния е едно от най-горещите места и за шоубизнеса, и за музикалния елит. Плажовете и яхтите са заети от знаменитости като Бионсе и Джей Зи, Ирина Шайк и Брадли Купър, Роби Уилямс, Лени Кравиц и Дензъл Уошингтън, а джазсцената събира най-големите звезди. В 36-годишната си история „Еuropean jazz expo" е бил домакин на Майлс Дейвис, Би Би Кинг, Ди Ди Бриджуотър, Чик Кърия, Рей Чарлз, Джо Кокър, Джеймс Браун, Дизи Гилеспи, Хърби Хенкок и много други, а в актуалното издание сред гостите са Васил Петров, Рей Джелато, Омар Соса, Бил Фризъл и саксофониста Джо Ловано.

В актуалното издание на фестивала българската джаззвезда пресъздаде някои от вечните хитове на Франк Синатра в оригинални аранжименти под съпровода на Биг Бенда на маестро Паоло Нонис. Публиката в София ще има удоволствието да чуе евъргрийните на 12 ноември в зала 1 НДК по време на спектакъла „Синатра: Вегас“ 2. Освен Васил Петров, в шоуто ще участват звезден Биг бенд под палката на маестро Антони Дончев и специалните гости Брус Джонсън (САЩ), Орлин Павлов и Михаела Филева. Билетите вече са продажба на касите на НДК и ticketportal.