Трябва да гарантираме свободата на словото. Всеки има право на свобода на словото, не само медиите. Младите хора не знаят за онова време, когато нямахме свобода. Има разлика между свободата и свободията. Свободията е във фалшивите новини, а хората не могат да разпознават лъжата от истината. Това заяви председателят на Комисията по културата и медиите и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов в сутрешния блок на БНТ.

"Животът е низ от правила. Караме скъпи и бързи коли, но имаме ограничения на пътя. Така стоят нещата", каза още той.

"Рекламите в обществените медии трябва да се редуцират. Мисля, че Народното събрание трябва да избира генералните директорите на БНТ и БНР. Бюджетът на БНТ и БНР е недостатъчен. Трябва да изградим лостове, които да гарантират спокойствието на медиите. В Националната телевизия още има гарантаджии. С реформите вярвам, че ще дойде и по-голям бюджет за БНТ и БНР", коментира Рашидов.

“Едни хора дават лоша информация за държавата, не сме надолу в ранглистата за свободата на словото”, категоричен бе председателят на Комисията по културата и медии. 

Вежди Рашидов коментира и кончината на легендарната Стоянка Мутафова.

"Една епоха си отиде със смъртта на Стоянка Мутафова. Стоянка Мутафова покри на 100 % понятието за талант. Един талант покри цял живот. Отидох да видя в болницата Стоянка, тя беше цялата в жици и тръбички, но стана от леглото и ме посрещна. Обществото не тъгува, а показва любовта си", завърши Рашидов. 

Днес е поклонението пред Стоянка Мутафова. Вратите на Сатиричния театър ще бъдат отворени от 11:00 до 16:00 ч. за всеки, които иска да се прости с голямата актриса.