На 7 юли 2018 година в галерия „Стил”, Волен Сидеров откри изложба живопис и скулптура на артиста проф. Евгений Кузманов. Той е български художник, писател и университетски преподавател, автор е на 11 книги - романи, повести, разкази. Носител е на наградата „Гравитон” за 1996 година и на голямата награда от третия национален конкурс „Развитие” за 2000 година за романа „Виявици и фучавини”, в който героите са радомирци.

Негови пластични творби и рисунки са притежание на Националната художествена галерия в София, Софийската градска художествена галерия и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия, Русия.

"Евгени Кузманов е един от българските гении", заяви Волен Сидеров в словото си и допълни: "Аз се запознах с твореца чрез неговата книга "Чайки далеч от брега". Тя излезе през далечната 1983 година. Книгата се предаваше от човек на човек, тогава нямаше интернет. Може да я наречем роман – анти утопия. Тя е критика на обществото и се четеше в интелигентските среди. Така разбрах за Евгени Кузманов, не знаех, че е художник и скулптор. Днес съм изненадан и щастлив, от нещата, които виждам тук, защото живописта и скулптурата са наистина страхотни…
…Някой ще каже: Волен ти се занимаваш с политика. Аз смятам, че ако културата отсъства, политиката какво е?  Някаква форма без съдържание".

Евгени Кузманов: "Волен пусна статията ми "Негодници и негодяи", която беше толкова остра, че не беше сигурно какво ще стане. Оттогава имам най-добри чувства към него. Българският народ се нуждае от един здрав национализъм. Отвсякъде сме заобиколени с националисти. Вътре в себе си съм запазил родолюбието”.