За първи път държавен глава дойде на премиера на български филм, информира bulfoto. Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева и министърът на културата Боил Банов преминаха по червения килим за официалната премиера на филма „Възвишение”  на режисьора Виктор Божинов в киното на „Парадайз” мол. 

Почти целият актьорски състав, продуценти, автори и много гости бяха сред първите видели лентата в цели 4 салона на киното. Артистите в главните роли Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов, Кирил Ефремов, Герасим Георгиев-Геро, Васил Михайлов и другите пристигнаха с половинките си, а режисьорът Виктор Божинов и съпругата му Параскева Джукелова, и продуцентът Иван Дойков доведоха и децата си.

Лентата, заснета по романа „Възвишение” на Милен Русков, разказва за обира на Арабаконак през 1872 година, извършен от Димитър Общи и неговата чета, но видян през погледа на главните герои Гичо и Асенчо и мисията иим, възложена от воеводата да предадат писмо на Апостола. Тяхното издирване на Левски се превръща в трагикомично приключение, завършило със смъртта на двамата и техните съратници.